Skicka destination till bilen

BMW i3 har en stor skärm som är perfekt för navigering. Google är duktiga på att hitta din destination. Det går att kombinera det bästa av två världar.

BMW har en riktigt bra navigationsapplikation i bilen. Mata in en adress och den föreslår en bra rutt och ger tydliga anvisningar på den stora välplacerade displayen. Perfekt!? Utmaningen är att ingen rimligen kan adressen till IKEA, konserthuset, fotbollsstadium eller något annat resmål.

Istället för att använda BMW navigering drar jag istället upp telefonen och googlar fram destinationen för att sedan använda Googles navigationsapp. Den är visserligen minst lika bra som BMWs men telefonen har mindre skärm och är inte lika bra placerad.

Kartfunktionen i BMWs iRemote-app (laddas ner på telefonen) är ett steg i rätt riktning. Gränssnittet baseras på Google maps men har kompletterats med lager för

 • räckviddskurvor (som på kartan visar hur långt du kan köra med återstående el)
 • laddstationer
 • favoriter
 • slutresmål (som du tidigare matat in – även de som matats in i bilen)

I sökfältet går det att googla fram vad som helst, såsom Ikea eller vart du nu är på väg. En smart funktion är att sökfunktionen även föreslår kontakter som matchar, så givet att du lagt in adresser till dina vänner, kunder, etc så går det fort att hitta dit.

SendToCarSearch  SendToCarGo

När en destination väljs visas adress och telefonnummer. Den viktigaste knappen är dock den som skickar destinationen till bilen. Du kan använda iRemote innan du sätter dig i bilen eller direkt under färd och se till att destinationen kommer upp på den stora displayen i bilen. Under ConnectedDrive hittar du de skickade destinationerna i form av meddelanden som sedan kan öppnas för att påbörja navigation. Det här är en bra lösning!

Det som saknas är att BMWs iRemote registreras för att kunna ta emot destinationer via andra appar.  Det är enklare att använda appar man redan känner till och sedan enkelt skicka destinationen direkt från dessa än att gå in i ett nytt gränssnitt som BMW utvecklat och som aldrig kommer att innehålla lika bra funktionalitet för att söka m m. Om iRemote kunde ta emot destinationer från andra appar skulle det även vara möjligt att t ex skicka en plats från en händelse i kalendern.

Det ska redan idag vara möjligt att skicka destinationer från Google maps på datorn till din BMW. Logga in på Google och gå till www.google.com/maps/sendtocar för att lägga till bilen. Vad jag förstår ska account vara samma mailadress som används på BMWs ConnectedDrive.

SendToCarSettings

När man klickar på en destination i Google maps går det sedan att klicka på länken ’Send to device’ följt av ’Send to car’.

SendToCarIKEA

Här visas bilen som lagts till och efter att ha klickat på ’Send’ så ska destinationen komma upp i bilens  ConnectedDrive. När jag prövar får jag en bekräftelse i Google maps att destinationen skickats men det dyker aldrig upp något i bilen. Är det någon som fått det att fungera?

SendToCarIKEA2

Share the joy
 •  
 •  
 •  

22 reaktioner på ”Skicka destination till bilen

 1. I tried that too, no luck. I guess you are aware that you have that option in the bmw connected drive web site https://www.bmw-connecteddrive.at (in my case I use Austrian web site), there you have all the google map features, including the possibility to ”drag” the route around until you are happy with it, the best feature in my opinion…and from there you can ”send to car” too, but it also does not work in my case. I’ve been told that I need additional service to be activated for that. I can however export the route to USB stick and import it in the car, so at least there is a workaround. BTW I also do not have the send to car icon in the iRemote app…

  1. Hi Zsolt,
   Unfortunately the Swedish version does not have seem to have these features. I can see a map with my car and range curves for eco and eco pro but I am not able to google destinations nor send any to the car. Or am I missing something? My connected drive has three menu items 1) Status, 2) eServices, 3) Settings. Under 2) eServices there are submenus 2a) Mobility, 2b) Start times, 2c) Efficiency. I find the map under 2a) Mobility – you also?

   1. Hello,
    Sorry for the confusion, in fact it is not under connected drive page, instead you have to go to https://www.bmw-routes.com I use the same login as for connected drive page, there you can do what I mentioned, go under ”Eigene Route Planen”, I guess it is possible to switch the language but I’m fine with German, make me practice it 🙂
    Let me know how it went…

    1. Hi,

     OK – this page was new to me. I can make a route and send it to the car. It says ”Ihre Route wurde erfolgreich gespeichert und an Ihr Fahrzeug übertragen” but I cannot find anything in the car. The web page says that I am logged in and states my name so obviously it has connected successfully. Just need to see it in the car…

     1. Yes, the Übertragung does not work, I get the same, as I said initially, I’ve been told that I miss some service for that to work..but you can export it to USB stick, it saves a zip file and then you can import it by plugging in the usb key and then use some menu, I cannot recall now which one.
      I had problem with that too, but managed to make it work…see if you can figure it out, if not, I will find the details and let you know how exactly it goes

 2. Would also like to have the abilty to interact from my phones google maps to the i3 or to learn how to send coordinates from my own map to the i3 Navigation system.

  Can it be done via ”bluetooth”?

  1. Hi Lars,
   Google maps supports sharing locations through bluetooth but it does not recognize the i3. I just tried. Obviously it is paired with the i3 bluetooth but I would think it has not registered to receive these kind of messages. Shame.

 3. It works fine to send destinations from PC-Google to my car. Think you need at least ConnectedDrive features to do this. It also used to work from my Android phone via the App ”Send To Car”, but Google changed some feature and at the moment is does not work. BMW App is OK but very very slow 🙁

  1. Hi Mads,
   Interesting. Is it working for you right now? Reason I ask is becuase in the old Google maps I also had it working but with the new Google maps it is not. The app ”Send To Car” relied on the old Google maps interface and this is apparently the reason why it is no longer working – pls read here.

   1. No, sorry, the Send to car app has not worked for some months now, and judging from your link it will probably never work again?

 4. BMW customer centre called and said that ’Send to car’ will only work if the car is equipped with ‘6AK ConnectedDrive Services’ and I did not purchase this three year subscription for SEK 3400 (EUR 360). Had I purchased this module I would see ‘My Services’ in the ConnectedDrive portal and would be able to send a destination from Google maps to the car. It is currently not possible to purchase this alternative after a car has been delivered but they are looking into this.

  Meanwhile I can confirm that it is possible to send a destination from the map section of the iRemote app so I stick to this. Or more likely I just use navigation from Google maps in my phone…

  1. In some countries it is possible to purchase the connected services, including 6AK, in the Connected drive web-store. It is indeed possible to create e.g. a German connected-drive user profile, associate your car with it and add the required Connected Drive services.

 5. Hej!
  Har Connected Dive men jag får meddelandet att Maps inte kunde kommunicera med tillverkaren/bilen.
  Något tips?

  1. Hi Robban,
   I am not surprised that you cannot get the maps functionality to work even with Connected Drive. This whole area feels buggy and unstable. Contact customer service. Please let us know if you get it to work.

  1. Hi Anders,

   I think you need ”Navigation system – BMW Business Advanced [606]” or ”Navigation system – BMW Professional Multimedia [609]”. I have the latter and find the maps in the car menu and the maps ar shown on the big centre display. Do you have an i3? Do you have 606, 609, or none of these?

 6. I’m a new i3 owner and it took some poking around to get the Google Maps to Car thing working but it does. One caveat…in the desktop Google maps you don’t see a send to car option, just a send to phone (at least on an iMac). When you choose Send to Phone, the submenu that appears includes Send to Car (if you’ve registered your car with Google Maps). It works in both my i3 and my wife’s 2015 X3 purchased last year.

 7. Hej, jag försöker röststyra navigationen utan att lyckas. Den säger att jag måste aktivera navin först. Är det någon som vet hu man gör det?
  Vänligen
  Josef

  1. Hi Josef,
   I believe you need to have ”Enhanced Bluetooth telephone preparation with USB audio interface and Voice Control (6NS)” to use Voice Control and I do not have it. At least nothing happens when I press the voice control button. However, it is possible to long press (>2s) the voice control button on the steering wheel to activate Google Voice / Siri on your paired phone.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.