81st BMW i3 i Sverige

Från statistik publicerad av Bil Sweden summerar vi nu antalet registrerade BMW i3 till 81 stycken.

Totalt registrerades 38 stycken i mars och har ökar stadigt från 10 stycken i januari och 22 stycken i februari. BMW Sveriges mål på 200 i3 under 2014 börjar kännas lågt. Totalt sett är det nu ungefär jämnt fördelat mellan BEV (bara el) och REX (med räckviddsförlängare).

Registered-20013-03 chart

Som jämförelse registrerades det lika många Nissan Leaf under mars (också 38 stycken), att 32 stycken Tesla kom ut på svenska vägar och att VW registrerat 22 stycken e-Up. Leaf som funnits ett par år nu har dock ett försprång och har totalt registrerat drygt 500 bilar sedan start.

Totalt registrerades nästan 28 000 bilar i Sverige under mars, varav 413 supermiljöbilar (1.5%).

Share the joy
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.